Komma igång frågor

Fungerar Venturi – Vakt på både Windows och Mac?

Venturi – Vakt har stöd för både Mac och Windows.

 

Kan jag använda min smartphone/tablet för att köra Venturi – Vakt?

I dagsläget så finns det stöd för iOS enheter och Android enheter.

 

Hur startar man programmet första gången?

Efter att ha laddat ner test-versionen av programmet från vår hemsida och installerat det som alla andra program, startar du programmet genom attdubbelklicka på programmsymbolen, sedan kommer du tas igenom en startguide som visar dig de olika delarna i systemet. Du kan med fördel gå till inställningsfliken i programmet för att ställa in hur du vill att programmet skall fungera i olika avseenden.

 

Finns det någon manual?

Nej, vår erfarenhet säger oss att folk ändå ringer oss när ett problem eller en frågeställning uppstår, vi har därför valt att skylta med vårt supportnummer och ger dig på så sätt en personlig service.

 

Vilka DYMO etiketter kan jag använda med Venturi – Vakt?

Du kan skriva ut till etiketter på två sätt:

– Etikettark
Avery L7160 etiketter fungerar i en vanlig skrivare och som går att köpa både på nätet och hos din lokala pappershandel.
Venturi kan hantera om du har etikettark där du redan använt ett visst antal etiketter så det blir inget spill även om du inte skriver ut ett helt ark åt gången.

– Dymo
Venturi – Vakt kan också skriva ut på en så kallad Dymoskrivare och etiketterna 99012. Dymoskrivare finns i en mängd olika varianter men vi har testat vårt system med Labelwriter 400 och Labelwriter 450 fast troligt fungerar det med alla labelwriters. Dymoskrivare går att köpa lite varstans gör en sökning på prisjakt för bästa pris just nu. Fördelen med Dymoskrivare är att du snabbt kan skriva ut en etikett utan att krångla med skrivare och pappersbyte, däremot brukar det vara något dyrare än etikettark, speciellt om du skall skriva ut ett stort antal. En Dymo-skrivare kopplad till Venturi – Vakt måste döpas till DYMO i kontrollpanelen för skrivare under Windows eller Mac OS X.

 

Läsare för riissmärken/streckkoder till Venturi – Vakt

Vi har valt att använda Opticons AB som sammarnetspartner. Opticoms läsare fungerar optimalt i Venturi – Vakt. Enkelt att installera och att använda.

Läs mer om vilken läsare vi rekommenderar här.

 

Kommer ni att ha stöd för 'ordningsvakt'

Vi håller i skrivande stund på att bygga till funktionalitet för ordningsvakter. Det nya systemet kommer att kunna hantera allt som rör detta specifika område både på operativ och administrativ nivå. Polisrapporter och annat genereras direkt från en telefon/platta eller liknande. Stöd kommer att finnas för både Android och iOS.

 
 

Säkerhetskopiering

Hur sköts säkerhetskopiering om man använder er molntjänst?

Säkerhetskopiering på vår molntjänst görs åtta gånger om dagen. Alltså finns det åtta säkerhetskopior du kan ta del utav varje dag. Denna säkerhetskopia kan du när som helst begära att få skickat till dig.

 
 

Licenskostnader

Har Venturi – Vakt dolda licens eller måndagsavgifter?

Venturi – Vakt har inga dolda licens- eller månadsavgifter. Du betalar för det antal klienter/användare du har behov av och kan när som helst ändra detta om annat behov skulle uppstå.

 

Finns det något avtal eller någon bindningstid?

Det skrivs inget avtal och det finns ingen uppsägningstid, dock återbetalas erlagd hyra inte.

 

Är priserna med moms?

Nej, alla priser är exklusive moms.

 

Hur och när får jag mina fakturor?

Du kan få dina fakturor på antingen mail, eller postade i vanlig ordning. Fakturan får du i god tid innan din licenstid går ut